Ο αγαπητός συνάδελφος Ρήγας Κωνσταντινίδης, εξέφρασε τις προάλλες τα παράπονά του ότι έχει στείλει, με mail, μία σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία θα μπορούσαν να δημοσιευθούν σε ετούτο το blog, και κατηγορούμαι ότι κρατώ σημαντικές πληροφορίες στο συρτάρι και τις αξιοποιώ προς ίδιον όφελος με σκοτεινούς σκοπούς.

Είμαι υποχρεωμένος να δημοσιεύσω δύο τουλάχιστον από τις εν λόγω προτάσεις, για να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφας.

Το παραπάνω βίντεο, εκτός από διασκεδαστικό, εκτονωτικό και εύστοχο ως σχόλιο στα τεκταινόμενα τους τελευταίους μήνες στην πατρίδα μας, έχει μεγάλη σημασία για όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση, την επικοικωνία και την διαχείριση συγκρούσεων: βρίσκονται μέσα μας, εν υπνώσει, διάφορες φιγούρες/πρόσωπα/περσόνες οι οποίες ενεργοποιούνται όταν τις έχεουμε ανάγκη. Μπορεί να είναι ο ελεήμων φιλάνθρωπος, ο ατρόμητος πολεμιστής, ο μελαγχολικός γελωτοποιός, ο αυστηρός μάγος ακόμη και ο υπέρτατος καταστροφέας (… βλ. Χίτλερ) Ας μην ξεχνάμε την σημασία του γεγονότος και να είμαστε ενήμεροι πως η συμπεριφορά μας μπορεί να ξυπνάει το τέρας κάπου βαθιά μέσα στον Άλλον. [Μάθετε λίγο περισσότερα για τα αρχέτυπα εδώ]

cf83ceb7cebcceb1-ceb4cebfcebeceb1cf83

Η δεύτερη πρόταση έχει -εκτός από αθλητικό- και οδοντιατρικό ενδιαφέρον: η πρόεδρος της ποδοσφαρικής Δόξας Δράμας είναι οδοντίατρος. Επισκεφθήτε το site εδώ.

Έπεται συνέχεια. Με τον κύριο Κωνσταντινίδη εννοώ.